برندسازی چیست و سئو برند یعنی چه؟
نوشته شده توسط : SITECOMPLET

برندسازی (برندینگ (Branding)) یکی از مفاهیم بازاریابی است که کمی مبهم است و حتی برای افرادی که بازاریابی خوانده اند می تواند به سرعت گیج کننده شود.

امروز ما قصد داریم نگاهی به "برندینگ (Branding) یا مارک تجاری" بیاندازیم و سعی کنیم با واژه ها و مثالهای ساده پاسخی روشن ارائه دهیم!

برای درک مفهوم نام تجاری ، ابتدا باید بدانیم محصولات و مارک ها چی هستند؟

 

تعریف محصول

"به طور کلی ، محصول هر چیزی است که می تواند برای برآوردن خواسته یا نیاز به بازار ارائه شود ، از جمله کالاهای فیزیکی ، خدمات ، تجربیات ، رویدادها ، اشخاص ، مکانها ، املاک ، سازمانها ، اطلاعات و ایده ها" (کاتلر و کلر ، 2015) )

این بدان معناست که یک محصول می تواند شامل اقامت در هتل ، پرواز ، دوره زبان ، لباس ، غذا ، مسواک و غیره باشد.

برای نشان دادن تعریف یک محصول و نقش آن در تعریف نام تجاری ، از مثال آب استفاده می کنیم:

آب یک منبع رایگان است که هر انسانی برای زندگی و بقا به آن نیاز دارد. با این حال ، روزی که انسان ها و شرکت ها شروع به تجاری سازی آن کردند ، به عنوان یک محصول تبدیل شد ، به عنوان مثال با فروش آب معدنی در بطری های شیشه ای و پلاستیکی.

اما آب همیشه یکسان به نظر می رسد ، اینطور نیست؟ مایع و شفاف است. بنابراین ، چگونه می توان شرکت های مختلف محصول مشابهی را به فروش رساند اما همچنان مردم را متقاعد کرد که بطری های خود را به جای آب رقبا خریداری کنند؟

پاسخ این است: با ایجاد یک نام تجاری.

 

تعریف برند

"مارک، نام ، اصطلاح ، طرح ، نماد یا هر ویژگی دیگری است که کالا یا خدمات یک فروشنده را از سایر فروشندگان متمایز می کند" (انجمن بازاریابی آمریکا).

شما می توانید یک نام تجاری را به عنوان ایده یا تصویری که افراد هنگام فکر کردن در مورد محصولات ، خدمات و فعالیتهای یک شرکت در ذهن دارند ، در نظر بگیرند ، هم به صورت عملی (به عنوان مثال "کفش سبک است") و هم احساسی (به عنوان مثال " کفش به من احساس قدرت می دهد "). بنابراین فقط ویژگی های فیزیکی نیستند که یک نام تجاری را ایجاد می کنند ، بلکه احساساتی است که مصرف کنندگان نسبت به شرکت یا محصول آن ایجاد می کنند. این ترکیبی از نشانه های جسمی و احساسی زمانی ایجاد می شود که در معرض نام ، لوگو ، هویت بصری یا حتی پیام ارسال شده قرار گیرد.

سایر محصولات موجود در بازار می توانند به راحتی یک محصول را کپی کنند ، اما یک نام تجاری همیشه منحصر به فرد خواهد بود. به عنوان مثال ، طعم پپسی و کوکاکولا بسیار شبیه است ، اما به دلایلی ، برخی از مردم احساس می کنند بیشتر به کوکاکولا و برخی دیگر به پپسی علاقمند هستند.

بیایید این را دوباره با مثال آب توضیح دهیم. محصول فروخته شده آب است ، اما برای متقاعد کردن مردم برای خرید آب خاص ، شرکت ها مارک های مختلف آب مانند Evian ، Perrier ، Fiji یا Volvic را توسعه دادند. و هر یک از این مارک ها معنای متفاوتی برای آب محصول ارائه می دهند:

  • - اویان به شما احساس جوانی می دهد
  • - Perrier طراوت ، حباب دار و سک سی است
  • - آب فیجی خالص ، سالم و طبیعی است
  • … و غیره

 

8 ابزار برندینگ یا برندسازی

 ۸ ابزار در اختیار مدیران بازاریابی قرار دارد تا از طریق آن با مشتریان ارتباط برقرار کرده و یک برند قوی در بازار بسازند:

  • تبلیغات
  • روابط عمومی
  • پیشبرد فروش
  • بازاریابی مستقیم
  • فروش شخصی
  • بسته بندی
  • رویدادها و اسپانسرینگ
  • خدمات مشتری

 

انواع برندسازی یا برندینگ (Branding)
تاکنون دسته بندی های مختلفی از انواع برندسازی توسط اساتید این حوزه ارائه شده است و اگر بخواهیم برجسته ترین نوع این دسته بندی ها را برشماریم به شرح زیر است:

برندسازی مشارکتی یا Co-Branding: مشارکت با برندی دیگر جهت دست­یابی به هدف
برندسازی دیجیتال: وب سایت، رسانه­ های اجتماعی، بهینه سازی موتور جستجو، استفاده از وب برای تجارت
برندسازی شخصی یا Personal Branding: روش­ هر فرد برای ایجاد اعتبار و شهرت برای خودش
برندسازی علّی: برندتان را با یک نیت خیر خواهانه همسو کنید؛ یا مسئولیت اجتماعی شرکت
برندسازی کشوری: تلاش برای جذب توریست و کسب و کار

 

تعریف برند سازی به صورت مختصر و مفید
برندسازی شامل مباحث و مفاهیم مختلفی چون جایگاه یابی و جایگاه سازی برند (Brand Positioning)، نامگذاری برند، انتخاب رنگ برند و طراحی هویت برند( لوگو، آرم و…)، توسعه برند، ارزش برند و… می‌باشد.

 

در ادامه به توضیح برندسازی دیجیتال (وب سایت، رسانه­ های اجتماعی، بهینه سازی موتور جستجو، استفاده از وب برای تجارت) و سئو خواهیم رفت تا این دو را به هم پیوند دهیم.

 

تاثیر سئو بر برندسازی
پس از این که هویت و شخصیت برندتان برای خودتان مشخص و روشن شد، باید مردم را از وجود آن آگاه کنید. یکی از بهترین راه‌ها برای این کار، استفاده از خدمات سئو یا بهینه‌سازی وب سایت و البته شبکه‌های اجتماعی است.

فرض کنید به تازگی یک فروشگاه آنلاین لوازم بهداشتی و آرایشی راه‌اندازی کرده‌اید. هویت و شخصیت برند را انتخاب کرده‌اید و آن را در نام برند، لوگو، انتخاب رنگ‌ها، طراحی سایت و … به جریان انداخته‌اید. حالا باید مردم را از وجود برندتان آگاه کنید. آگهی و تبلیغ بخشی از ماجرا است. بنرهای تبلیغاتی در سایت‌های مختلف، پیشنهادهای ویژه و تخفیف‌ها، مردم را با فروشگاه آشنا می‌کنند اما هنوز کار مهمتری هست که باید انجام دهید.

مردم چرا به فروشگاه‌های آرایشی و بهداشتی سر می‌زنند؟ به دلیل یک نیاز. مثلا من سی سالگی را رد کرده‌ام و حالا دلهره چروک‌های دور چشم به جانم افتاده! مثل همه شما من هم قبل از هر کاری به گوگل دانا مراجعه می‌کنم و عبارت‌هایی مثل این‌ها را جست‌وجو می‌کنم:

  • پیشگیری از چروک دور چشم
  • روش‌های پیشگیری از چروک دور چشم
  • بهترین روش‌ها برای پیشگیری از چروک دور چشم

و …

 

اگر سایت فروشگاه شما روی سئوی این عبارت‌ها کار کرده باشد و به رتبه‌های بالا در صفحه نتایج رسیده باشد، من آن را می‌بینم و از وجود برندتان آگاه می‌شوم. این مهمترین تاثیر سئو بر برندسازی است. این جا هنوز بحث فروش مطرح نیست. فقط من متوجه شده‌ام که فروشگاه جدیدی وجود دارد.

حالا احتمال دارد روی لینک وب سایت شما کلیک کنم و مقاله‌ای که ارائه کرده‌اید و مشخصات محصولی که معرفی می‌کنید را بخوانم. طراحی UI و UX وب سایت، نوع و لحن محتوا، رنگ‌آمیزی، عکس‌ها و کلا هر چیز دیگری که در وب سایت‌تان می‌بینم تصویری از برند شما را در ذهنم منعکس می‌کند.

اما نگرانی من سی و چند ساله که فقط چروک دور چشم نیست! حالا دیگر باید به کرم شب هم فکر کنم! باز هم به گوگل عزیز مراجعه می‌کنم و باز هم با وب سایت فروشگاه شما مواجه می‌شوم که مقاله‌ای در مورد لزوم و اهمیت استفاده از کرم شب منتشر کرده است.

متوجه منظورم شدید؟ تاثیر سئو بر برندسازی این است که هر چه روی کلمات کلیدی بیشتری کار کنید و سئو سایت‌تان را بیشتر تقویت کنید، بیشتر در معرض دید مخاطبان هدف قرار می‌گیرید. هر چه بیشتر در معرض دید باشید، افراد بیشتری به سایت شما سر می‌زنند. هر چه بازدیدکننده‌های بیشتری داشته باشید، افراد بیشتری از وجود برندتان آگاه می‌شوند و مسئله به این جا ختم نمی‌شود.

با استفاده از اصول بازاریابی محتوا و سئو، کاربران را دوباره و دوباره به وب سایت خود هدایت می‌کنید و پس از هر بازدید، تعامل یا خرید، جایگاه برند شما در ذهن‌شان بیشتر تثبیت می‌شود.

همین فرایند در مورد بهینه‌سازی شبکه‌های اجتماعی هم صدق می‌کند. حضور پررنگ و موثر در این شبکه‌ها، مردم را از وجود یک برند جدید آگاه می‌کند و تعامل‌ها و پرسش و پاسخ‌ها، جایگاه برند را بیشتر تثبیت می‌کنند.

سئو به کلمات کلیدی محدود نمی‌شود. شما می‌توانید روی بهینه‌سازی تصاویر و سئو محلی نیز کار کنید و برندتان را بیشتر در معرض دید مردم قرار دهید.

 

ارتباط سئو و برندسازی
همه می‌دانیم که از نظر گوگل همیشه حق با کاربران است! اگر بتوانید کاربران را راضی نگه دارید، قطعا رضایت گوگل را هم کسب می‌کنید. باید به گوگل ثابت کنید معتبر هستید. این همه لینک‌سازی سیاه و سفید و خاکستری که ما انجام می‌دهیم به خاطر همین است! که به گوگل نشان دهیم معتبریم، دیگران ما را به عنوان مرجع در نظر می‌گیرند و بک لینک‌های زیادی داریم.

 

4 راه برای ساخت یک برند از دیدگاه سئو
در ادامه می‌خواهیم راهکارها و نکات خیلی مهمی برای اینکه بتوانید از طریق سئو برندسازی خود را به‌طور صحیح شکل دهید توضیح دهیم.

قدم اول: پیش بینی ارزش‌های برند و تغییرات کاربران در طی زمان
پیش از آن که در مورد سختی‌ها و پیچیدگی‌های برندینگ برای سئو بحث کنیم، ضروری است که ابتدا تغییرات رفتار کاربران و نقش کانال‌هایی که از طریق آن وارد وب‌سایت شما می‌شوند را به خوبی درک کنیم. در اینجا هدف اصلی و برتر شما این است که بفهمید مردم کی و کجا از این کانال‌ها برای خرید استفاده می‌کنند. توجه داشته باشید که برای جلب توجه مخاطبین باید ماهیتی خاص و غیرتکراری داشته باشید تا به همین شکل باعث ایجاد یک کنجکاوی در آنان شوید.

کاربران اینترنت با توجه به شرایط جامعه و مسائل روز ممکن است در هنگام جستجو در اینترنت رفتار متفاوت‌تری نسبت به گذشته را پیش بگیرند. به طور مثال چگونگی رونق کسب و کار در هنگام همه‌گیری ویروس کرونا یکی از مسائلی است که کاربران به شدت در اینترنت به دنبال آن می‌گردند. شما باید با توجه به رخدادها و مسائلی که در دنیا و در جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنید پیش می‌آید همگام با افکار کاربران تغییر کنید و روش‌های سئو کردن محتوای سایت خود را بهتر مدیریت کنید.

 

قدم دوم: ایجاد یک کانال تجربی همه جانبه
توجه داشته باید که مشتریان شما هیچ گاه به برند شما به صورت یک واحد جدا از دیگران نگاه نمی‌کنند و چشم‌انداز متفاوتی نسبت به شما ندارند. در واقع این شما هستید که با محتوایی که به اشتراک می‌گذارید، می‌توانید دیدگاهی جداگانه و متفاوت در ذهن مشتریان خود ایجاد کنید و با محتواهایی که حاوی تعداد بیشتری از کلمات کلیدی هستند می‌توانید این امر را به واقعیت نزدیک و نزدیک‌تر کنید. این بدان معنی است که مشتریان آینده‌ی شما می‌توانند از کانال‌های مختلفی به شما و وب‌سایتتان دسترسی پیدا کنند و تمام این فرآیند مدیون کلمات کلیدی‌ای است که شما استفاده کرده‌اید؛ بنابراین شناخت نقش هر کدام از این کانال‌ها به عنوان مسیری که کاربران را به سمت شما سوق می‌دهد یک امر حیاتی است.

فراموش نکنید که هدف اصلی شما در این راه این است که هر روز سعی کنید تعداد افرادی که از طریق گوگل به سمت وب‌سایت شما هدایت می‌شوند بیشتر شود. استفاده از ترکیب برند+کلمه کلیدی در جستجوهای انجام گرفته در موتورهای جستجوگری همچون گوگل بسیار برای شما ضروری است زیرا وقتی کاربران از این طریق شما را در گوگل جستجو می‌کنند، باعث می‌شوند که برند شما برای گوگل به عنوان یک موضوع خاص که طرفداران زیادی دارد شناخته شود؛ بنابراین ممکن است روزی برند شما جزء پیشنهادهای خود گوگل برای کاربران شود که در این صورت می‌توان گفت که شما گل کاشته‌اید!

 

قدم سوم: بهینه سازی موجودیت کسب و کارتان
Google’s Knowledge Graph ابزاری برای برقراری ارتباط بین برندها و موتور جستجوی گوگل است. این ابزار به شما کمک می‌کند تا کسب و کار شما در جستجوهایی که مرتبط با برندتان است پیدا شود به این معنی که این ابزار می‌تواند اسم برند شما را هنگامی که کسی مطلبی مرتبط با برند شما جستجو می کند به او پیشنهاد دهد. هنگامی که کسب و کار شما در پنل کاربری Google’s Knowledge نمایش داده می‌شود بدین معنا است که گوگل به کمپانی شما و نامی که از خود ساخته‌اید اعتماد دارد و شما را به عنوان بخشی از خود می‌داند و شما همیشه در پیشنهادهای ابتدایی آن برای کاربران قرار خواهید گرفت.

 

قدم چهارم: دسته‌بندی کردن موضوعی و بهینه سازی کلمات کلیدی برای برندینگ
کلمات کلیدی که کاربران از آن‌ها بیشتر استفاده می‌کنند و همخوانی بیشتری با ذهن مشتریان دارند می‌توانند نرخ بازدهی کلیک سایت شما را افزایش دهند و علاوه بر این می‌توانند کسب و کار شما را در جایگاه بسیار بالاتری از نتایج نشان دهند. هدف اصلی شما در واقع شناسایی هر چه بیشتر کلمات کلیدی و موضوعاتی است که به شما و برندتان مرتبط است. باید سعی کنید که هوشمندانه عمل کنید، توجه داشته باشید که مردم بیشتر از جستجوهای بریده بریده برای پیدا کردن یک مطلب در اینترنت استفاده می‌کنند. به طور مثال می‌توان گفت دانلود رایگان+نام محصول+نام برند یکی از روش‌های رایجی است که مردم در هنگام سرچ از آن استفاده می‌کنند در حالی که ممکن است این سرچ از لحاظ لغوی و گرامری در فارسی درست نباشد اما برای راحتی کار، کاربران ممکن است بعضی از کلمات را در جستجوی خود حذف کنند.

 

 

گوگل چطور برندها را تشخیص می‌دهد؟
برندها در فضای وب سیگنال‌هایی می‌فرستند و موتورهای جست‌وجو آن‌ها را جمع‌آوری می‌کنند. یکی از این سیگنال‌ها تکرار نام یک برند است. منظورم نام برند بدون لینک است و این گزاره، تبلیغ و رپورتاژ را حذف می‌کند. هر چه نام برند شما بیشتر در فضای دیجیتال مطرح شود، بیشتر معتبر می‌شوید.

دیجی کالای داخل و آمازون خارج را در نظر بگیرید. چقدر آدم‌ها درباره آن حرف می‌زنند؟ چقدر از جشنواره‌ها و پیشنهادهای شگفت‌انگیزش صحبت می‌کنند و تجربه‌های خریدشان را مطرح می‌کنند؟ همین الان من در یک مقاله تخصصی درباره ارتباط سئو و برندسازی چندبار اسم دیجی کالا و آمازون را بردم!؟ این سیگنال به گوگل نشان می‌دهد برند دیجی کالا برای مردم مهم است. این یک تاثیر برندسازی بر سئو است.

 

 منابع

https://www.thebrandingjournal.com/2015/10/what-is-branding-definition/

https://modir.tv/what-is-branding/

https://modireweb.com/Branding-for-Seo

 

 

 

 





:: برچسب‌ها: برندسازی , سئو برند , برندسازی +سئو برند ,
:: بازدید از این مطلب : 264
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 16 مهر 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: